נחמה ריבלין ז"ל, אהבה להכין את עוגת הגבינה הזו, וחלקה איתנו את המתכון שלה באחד המפגשים שערכנו לכבוד חג שבועות
המצרכים:
2 קופסאות גבינה 9%
1 שמנת חמוצה
4 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
2 כפות קמח תפוחי אדמה
לציפוי:
1 שמנת מתוקה
2 כפיות סוכר
הוראות הכנה:
לבחוש במיקסר את הגבינה, השמנת, הסוכר, הוניל, קמח תפו"א והחלמונים
להקציף את החלבונים לערבב בזהירות את שתי התערובות ולאפות בתבנית פיירקס משומנת במשך כשעה בחום בינוני.
כשהעוגה מתקררת, להקציף את השמנת והסוכר, לצפות ולשמור במקרר.
עוגה כשרה לפסח.