up למעלה

תופיני אוכמניות, גבינה וחמאה

"עַל מַחֲבַת בַּשֶּׁמֶן תֵּעָשֶׂה מֻרְבֶּכֶת תְּבִיאֶנָּה תֻּפִינֵי מִנְחַת פִּתִּים תַּקְרִיב רֵיחַ נִיחֹחַ לַיהוה." (ויקרא ופסוק יד). בתלמוד נדרשה "תופיני" מלשון אפיה ועל פי זה קיבלה את מובנה הנהוג כיום.

מצרכים

ל – 12 תופינים"
200 גר` (כמעט מכל) גבינת 9%
200 גר` חמאה
3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 כוס אוכמניות טריות או קפואות, מופשרות
1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה

1. אם משתמשים באוכמניות קפואות מופשרות, מערבבים אותם עם כף סוכר.

2. מקרימים חמאה וסוכר במערבל, מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ואז את כל יתר החומרים. מערבלים.

3. משמנים תבנית של 12 שקעים, ומכניסים לתנור מחומם ל-180 מעלות צלסיוס.

4. מוציאים כעבור 5 דקות, מחליקים את הבלילה בין השקעים ואופים חצי שעה או עד שהתופינים זהובים – שחומים.