up למעלה

פנקייק חלב ודבש, בננות, רוטב קרמל ויוגורט  

חביתית או חמיטה כך יש לומר בעברית. החביתית הומצאה קרוב לודאי כבר בעת העתיקה ומאז ועד היום היא איתנו…אך ברשותכם אנחנו נגיש לכם מתכון לפנקייק
מצרכים (ל-6-8 מנות)
2 בננות
½ כוס סוכר
½ כפית מלח
1 כוס גבינה לבנה 9%
¾ כוס חלב
1 כפית אבקת אפיה
1 כוס קמח
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרדת לימון
4 ביצים מופרדות
לרוטב
1 כוס יוגורט טבעי 3%
½ כוס דבש
אופן הכנה

פנקייק

1. במיקסר – להקציף חלמונים, גבינה, חלב ותמצית וניל.

2. לקפל פנימה קמח, אבקת אפיה ומלח, להוסיף גרדת לימון.

3. להקציף חלבונים לקצף עומד ולקפל לתוך התערובת.

4. לחמם היטב מחבת טפלון, לשמן במעט חמאה ולטגן פנקייקס משני הצדדים.

מילוי

5. להמיס סוכר ומים במחבת עד לקבלת קרמל, להוסיף ¼ כוס מים ובננות חתוכות ולהקפיץ את הבננות בתוך הקרמל.

6. להגיש פנקייק חם ומעליו בננות חמות עם רוטב הקרמל ואגוזי מלך קלויים.

7. לצקת מסביב יוגורט ומעליו מעט דבש.

המתכון מאת: מיקה שרון – שף ובעלים מסעדת "ליברה" תל אביב