תבנית 26 עגולה בקוטר 26ס"מ
מצרכים:
10 יחידות פתי בר קטנים
90 יחידות בייגלה
90 גרם חמאה
2 גביעים שמנת חמוצה 27%
2 כפות סוכר
1 כפית שטוחה תמצית וניל
6 כפות קרמל מלוח בייגלה (לתערובת הגבינות)
1\2 גביע שמנת מתוקה 38%
4 כפות קרמל מלוח בייגלה (לציפוי)
מספר יחידות בייגלה לפיזור ולקישוט העוגה
מצרכים לרוטב קרמל מלוח:
80 מ"ל שמנת מתוקה
5 כפות חלב מרוכז
24 יחידות בייגלה קצוץ גס
100 גרם שוקולד בלונדי מלוח
2\1 כפית מלח
אופן ההכנה:
בסיס העוגה- לטחון את הפתי בר והבייגלה ולערבב עם החמאה. לשטח בתבנית, לקרר במקרר כ15 דקות.
מלית העוגה- לערבב את השמנת החמוצה עם הסוכר, להוסיף תמצית וניל ו6 כפות קרמל מלוח. לערבב היטב. להקציף את השמנת המצוקה ולערבב אל התערובת. להניח את המלית על הבסיס. להקפיא למשך 5 שעות.
ציפוי העוגה- למרוח על העוגה את רוטב הקרמל המלוח, לפזר מעל מספר יחידות בייגלה לקישוט, ולהחזיר את העוגה להקפאה למשך הלילה.
אם אין רוטב קרמל מלוח אפשר להמיס בבון מארי 300 גרם שוקולד בלונדי מלוח ולמרוח על העוגה.