אופן הכנה
1. קולפים את החצילים ופורסים אותם לרוחבם. בוזקים מלח ומייבשים שעה בשמש. מנגבים.
2. מכינים שתי קערות: באחת טורפים את הביצים בתוספת מעט מלח ובשנייה שמים את הקמח.
3. טובלים כל פרוסת חציל בקמח, בביצים ושוב בקמח.
4. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את פרוסות החציל הטבולות משני הצדדים עד שיזהיבו.
5. מניחים שכבה של פרוסות החציל המטוגנות בתבנית פיירקס. מערבבים את הגבינות ומניחים ערמה קטנה מהתערובת על כל חציל. מכסים בעוד פרוסת חציל.
6. מכינים רוטב טחינה סמיך – לטחינה הגולמית מוסיפים מעט מים, מיץ לימון, מלח ופטרוזיליה קצוצה. יוצקים את הרוטב על פרוסות החציל שבתבנית.
7. אופים כ- 30 דקות או עד שקרום הטחינה משחים, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלסיוס. מגישים חם. |