מאת השף ארז קומורובסקי
חומרים
4-6 חבושים בשלים
גוש של 400 גרם גבינת פקורינו כבשים
2 עד 2 וחצי כוסות יין אדום יבש
אחד וחצי כוסות סוכר חום דמררה
2 מקלות סוס חצויים
מקל וניל חצוי
6 פולי הל ירוק
10 גרגירי פלפל שחור
1 קליפת לימון חתוכה לסליל דק
אופן ההכנה
מקלפים ומגלענים היטב את החבושים, חותכים לשמיניות ומבשלים בסיר רחב
עם תחתית עבה יחד עם היין, הסוכר, והתבלינים.
מביאים לכתיתה מהירה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים לאט לאט כשעתיים עד שעתיים וחצי או עד שהחבושים הופכים להיות רכים ואדומים לגמרי.
בשלב זה יווצר בסיר סירופ סמיך מאוד, ויש להקפיד שלא לייבש ולשרוף את החבושים.
מגישים את החבושים עם גוש גבינת הפקורינו כבשים, וכך אוכלים את זה:
כל סועד לוקח חתיכה מהחבוש וחתיכה מגבינת הפקורינו, מכניס לפה ונוגס.