up למעלה

ספלוני שוקולד וקצפת

הקינוח מפנק…מתוק…עם בוא הסתיו הוא מתאים במיוחד. ספלונים קטנים – שקופים או צבעוניים יעשו את העבודה באותה מידה

מצרכים

1 מכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
250 גר` שוקולד מריר
2 ביצים
¼ כוס סוכר
קורט מלח

לעיטור
1 מכל שמנת מתוקה
1 כפית קפה נמס
1 כף סוכר

אופן הכנה

1. יוצקים את החלב ואת השמנת לסיר גדול ומביאים לידי רתיחה.

2. חותכים את השוקולד לפיסות קטנות ושמים בבלנדר בתוספת הביצים, הסוכר והמלח.

3. יוצקים מעל הכל את החלב ואת השמנת החמים ומערבלים דקה אחת במהירות נמוכה.

4. יוצקים לתוך ספלונים קטנים: של קפה טורקי, של אספרסו או לתוך הספלונים הנדירים בעלי המכסים המיוחדים, העשויים פורצלן דק ונקראים, POTS DE CREME.

5. מצננים שעתיים לפחות.

6. מקציפים את השמנת. מערבבים לתוכה את הסוכר ואת הקפה ומזליפים אותה לעיטור הספלונים.