up למעלה

מאפה תפוחי אדמה וגבינות רוקפור

גבינה כחולה או בשמה הנפוץ יותר גבינת רוקפור משתלבת נפלא עם תפוח אדמה, במיוחד שהם נאפים יחדיו
מצרכים

8 תפוחי אדמה קלופים ושטופים היטב
2 בצלי שאלוט קצוצים דק
200 גר` גבינת רוקפור מפוררת לחתיכות
2 כפות עלי טימין טריים ( 1 כפית יבש )
2 כפות חמאה
1 אריזת שמנת לבישול 15%
קורט אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן הכנה

מחממים את התנור לחום גבוה 200 מעלות. משמנים תבנית אפיה בגדול 18 ס"מ על 28 ס"מ בכף חמאה. מפזרים בתחתית התבנית את בצלי השאלוט הקצוצים. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות ומעבירים אותן לקערה. אל הקערה מוסיפים גבינת רוקפור (שומרים 3 כפות בצד) וטימין. מתבלים באגוז מוסקט, במלח ובפלפל שחור ומערבבים.
מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית אפיה. יוצקים מעל שמנת לבישול ומפזרים את פירורי הגבינה שנותרו. על פירורי הגבינה מפזרים בנקודות כף חמאה.
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים במשך 30 דקות. מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד כ-20 דקות עד שהגבינה מבעבעת ומזהיבה.