up למעלה

פוקאצ'ינה ערמונים וגבינת פטה כבשים אמיתית

מאת ארז קומורובסקי

 

חומרים

לבצק

1 ק"ג קמח

1/2 ק"ג ערמונים מבושלים וקלופים

700 גר' מים קרירים

40 גר' שמרים טריים

1ו-1/4 כפות מלח

3 כפות סוכר דמררה

3 כפות שמן זית

לתוספות

200 גר' גבינת קשקבל כבשים אמיתית מוגררת גס

שמן זית לפי הטעם

חופן עלי מרוה

אופן ההכנה

טוחנים את הערמונים הקלופים במעבד מזון. מוסיפים אותם לקמח ומערבבים עם המים, השמרים, הסוכר ושמן הזית. לשים מספר דקות עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את המלח ולשים עוד 5-6 דקות עד שהבצק מרגיש מוכן. מניחים לתפוח כשעה וחצי תוך סך הכל כשמדי חצי שעה לשים בקצרה את הבצק . מחלקים לכדורים בני 200 גרם כל אחד ומניחים על מגש מקומח היטב ומכוסה בניילון. מתפיחים כך עוד שעה עד שעה וחצי. בינתיים מחממים את התנור עם אבן אפייה לטמפרטוארה מקסימלית של התנור הביתי שלכם.

פותחים את בצק הפוקצ'ה, מניחים על נייר אפייה, מטפטפים שמן זית מעל הבצק הפתוח, מפוררים גבינת פטה כבשים אמיתית מעל הבצק ומעט עלי מרווה. אין צורך לבזוק מלח גס כי הגבינה מלוחה מספיק בעצמה. אופים 10-11 דקות ומגישים מיד.

Accessibility
סגור