מצרכים:
1 באגט חתוך לפרוסות אלכסוניות/פיתות חתוכות למשולשים/טורטיות/פרוסות לחם חתוכות למשולשים.
תרסיס שמן זית
כפית שום גבישי
200 גרם גבינת שמנת, אפשר גבינת שמנת דלת שומן
150 גרם סלמון מעושן
בצל קטן סגול פרוס לרצועות דקות
חצי כוס עלי שמיר
ההכנה:
מרססים שמן על פרוסות הבאגט/לחם שמעדיפים, מפזרים שום גבישי וצולים בתנור ב- 200 מעלות כ-7 דקות.
מוציאים, מורחים גבינת שמנת ומעל מקשטים בסלמון מעושן, שמיר ובצל סגול.
המלצות ושדרוגים- ניתן להגיש לצד ביצה רכה, ניתן להכין טוסט פתוח עם גבינה מותכת ולאחר הצלייה להוסיף את הסלמון מעל עם בצל
מומלץ להגיש יחד עם:
סלט עלים ירוקים עם גבינה צפתית ומיני מוצרלה
מטבל גבינה עם שמיר ובצל
קוביות גבינה מעורבבות עם עשבי תיבול ושמן זית
תפוזים
זיתים
הפקה ומתכונאית: אינס שילת ינאי | צילום: אפיק גבאי | סטיילינג: מיה ליבנת הרוש