קלצונה במילוי עגבניות, פטריות וגבינה
המרכיבים:
למלית:
2 כפות שמן זית
סלסילת פטריות שמפיניון, קצוצות
1 כוס עגבניות מרוסקות
3 שיני שום, כתושות
חצי כפית מלח
300 גרם גבינה קשה, מגוררת
לבצק:
1 קילו קמח
2 וחצי כפות שמרים
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
2 וחצי כוסות מים פושרים
לציפוי:
ביצה טרופה/שמן זית
אופן ההכנה:
1. מכינים את המלית: מטגנים בסיר קטן את הפטריות בשמן זית כ-3 דקות.
2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, השום ומלח, ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.
3. מצננים לגמרי, ולאחר שהמלית קרה מוסיפים גבינה מגוררת ומערבבים יחד.
4. מכינים את הקלצונה: מערבבים את הקמח עם השמרים. יוצרים גומה ושמים את כל שאר החומרים. לשים עד לקבלת בצק רך וגמיש ויוצרים צורת כדור. מורחים את הכדור בשמן זית ומניחים בקערה מכוסה כשעה, עד להכפלת הנפח.
5. לאחר כשעה (כשהבצק הכפיל את גודלו) לשים אותו שוב, מחלקים לכדורים בגודל של תפוז, ומרדדים על משטח מקומח.
6. מניחים כשתי כפות מהמילוי במרכז כל כדור מרודד ומקפלים לשניים. מהדקים את הקצוות, מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומושחים בשמן זית או בביצה טרופה.
7. מתפיחים שוב ל-15 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהמאפה משחים (כ-25 דקות).
גם לבד הם טעימים בטירוף. בייגל גבינה | צילום: אפיק גבאי
בייגל גבינה לצד מטבל גבינות ופלפלים
המרכיבים:
לבייגל:
500 גרם קמח
2 כפיות שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 ועוד שליש כוסות חלב
3 כפות של שמן זית
1 כפית מלח
200 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
3 כפות שבבי בצל
למטבל הפלפלים:
250 גרם גבינה לבנה
חצי כפית מלח
5 עלי בזיליקום, קצוצים
3 פלפלים קטנים (צבעוניים), חתוכים לקוביות קטנות
1-2 כפות שמן זית לעיטור
לציפוי:
ביצה טרופה
מלח גס
אופן ההכנה:
1.מערבבים בקערה קמח, שמרים יבשים וסוכר, ויוצרים גומה במרכז.
2. שופכים לתוך הגומה כוס חלב, שמן ומלח, לשים ומוסיפים גבינה מגוררת, שבבי בצל, ואת שליש כוס החלב הנוספת עד לקבלת בצק גמיש.
3.מעבירים את הבצק בקערה משומנת, עוטפים בניילון ומתפיחים כ-45 דקות.
4. מכינים את המטבל: מערבבים בקערה יחד את כל המרכיבים, ומעבירים למקרר עד להגשה.
4.על משטח מקומח לשים את הבצק שתפח ומחלקים לכדורים בינוניים. מרדדים כל כדור ל"מקל".
5.מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מלח גס.
6.מתפיחים עוד כ-30 דקות ואופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות.
7. מגישים לצד המטבל.
יש מישהו שיסרב לה? לזניית בטטות | צילום: אפיק גבאי
לזניית בטטות
המרכיבים:
פירה משתי בטטות גדולות
250 גרם גבינה לבנה
1 בצל גדול, קצוץ
כפית מלח
כפית פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
חצי חבילת דפי לזנייה ללא בישול מוקדם
200 גרם גבינה קשה מגוררת
לרוטב בשמל:
50 גרם חמאה
חצי כוס קמח
חצי ליטר חלב
רבע כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1. מעבירים לקערה את הבטטות המרוסקות ומוסיפים את הגבינה הלבנה, הבצל, המלח, הפלפל, והאגוז המוסקט.
2. מכינים את הבשמל: ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את הקמח עד שהוא מקבל גוון אגוזי. מוסיפים בהדרגה את החלב ומערבבים כל הזמן עד שהמסה הופכת סמיכה. מסירים מהאש.
3. משמנים קלות את תבנית מלבנית ומרפדים בשכבה אחת של עלי לזניה.
4. מכסים במחצית ממלית הבטטה וברוטב בשמל ומעל מחצית מהגבינה המגוררת.
5. חוזרים על הפעולה בשנית ומסיימים בשכבת עלי לזנייה, רוטב בשמל וגבינה מגוררת.
6. מכסים בנייר כסף אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ-10 דקות עד להשחמה.