up למעלה

בראנץ' עם קיש בצל וגבינות

המרכיבים לתבנית קיש בקוטר 26

 

מצרכים:

 

לבצק הפריך (אפשרי לקצר ולקנות בצק פריך מוכן): 

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
חלמון ביצה
2 כפות מים קרים
חצי כפית מלח

 

לתערובת הבצל:

3 בצלים סגולים, קצוצים/פרוסים לטבעות דקות שטוגנו כ-4 דקות בכף חמאה.
2 שיני שום קצוצות
כפית מלח
כף עלי טימין
מיכל קטן של שמנת לבישול
2 ביצים
פלפל שחור גרוס
100 גרם גבינה קשה מגוררת.
200 גרם גבינת עיזים קשה מגוררת/200 גרם בולגרית

לקישוט: 50 גרם גרעיני דלעת

 


 

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק הפריך: מניחים במעבד מזון קמח, חמאה, חלמון ביצה, מים מלח ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. אפשר לעשות זאת גם במיקסר עם וו גיטרה.

2. מרדפים את התבנית והמסגרת שלה בבצק, חותכים את השוליים ומניחים במקרר לפחות לחצי שעה.

3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

4. במחבת חמה, מטגנים בחמאה את הבצלים ושיני השום. ועלי התימין ומתבלים במלח ובפלפל שחור , מצננים ומערבבים בקערה עם השמנת הביצים והגבינות.

5. מוציאים את התבנית מהמקרר

מכניסים לתנור ואופים בחום של 180  מעלות כ-10 דקות.

6. מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים על הבצק את תערובת הבצל והגבינות ומחזירים לאפייה של כ—20 דקות נוספות.

מגישים עם גרעיני דלעת מעל.

מנות צד להמלצה לשולחן:

סלט ירקות וגבינות

עגבניות

צנוניות

חלב

זיתים

גבינות פרוסות

 

הפקה ומתכונאית: אינס שילת ינאי | צילום: אפיק גבאי | סטיילינג: מיה ליבנת הרוש