מאת השף ארז קומורובסקי, טבח ואופה, מטעם מועצת החלב
חומרים
1 קילוגרם תפ"א חדשים שיצאו מהאדמה (הצהובים עם האדמה עליהם – עדיף)
0.5 כוס שמן זית
200 גר' גבינת קצ'קבל אמיתית
0.5 אגודת עלי רשאד
1 כוס בצל ירוק קצוץ דק
פלפל לבן גרוס טרי
מלח ים גרוס
אופן ההכנה
מבשלים את תפוחי האדמה במים מומלחים עד שהם מתרככים.
מגרדים את גבינת הקצ'קבל על מגרדת דקה.
מפרידים את עלי הרשאד מהגבעולים.
מועכים את תפוחי האדמה המאודים על קליפתם עם שמן הזית.
מתבלים במלח ופלפל לבן.
מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ ואת עלי הרשאד.
מערבבים ומוסיפים תוך כדי את גבינת הקצ'קבל המגורדת.
מגישים מיד.
השילוב בין תפוחי האדמה וגבינת הקצ'קבל העשירה הוא נהדר !