מאת השף ארז קומורובסקי, טבח ואופה, מטעם מועצת החלב
חומרים
1 גוש פטה כבשים
3 כפות "גהי" – חמאה מזוככת מהודו שאפשר להשיג בחנויות " מזרח- מערב"
2 כפות בזיליקום קצוץ טרי
1 כף זרעוני כוסברה קלויים מעוכים
4-6 עלי מנגולד בינוניים
2 עגבניות בשלות
שליש כוס שמן זית
מלח ים גס
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
מפוררים את גוש הפטה כבשים ומערבבים עם החמאה המזוככת (אפשר גם באמצעות מעבד מזון).
מוסיפים לתערובת את עלי הבזיליקום הקצוצים וזרעוני הכוסברה המעוכים.
חולטים את עלי המנגולד במים רותחים מומלחים למספר שניות, ומעבירים אותם לקערת מי קרח בכדי לעצור את האידוי באופן מיידי.
משטחים את עלי המנגולד החלוטים על משטח עבודה נקי.
מניחים במרכז כל עלה כף גדושה מהמילוי, סוגרים אותו כמו מעטפה ומסדרים על תבנית אפייה מחרס.
מזליפים מעל כל עלי ממולא מעט שמן זית. בוזקים מלח ופלפל שחור.
אופים בתנור מחומם מראש לטמפ' 220 צלזיוס כ7-10 דק'.
מגישים מייד עם עגבנייה בשלה, טרייה ומרוסקת על פומפייה.
מזליפים עוד מעט שמן זית ממש לפני שמתחילים לאכול