מאת השף ארז קומורובסקי, טבח ואופה
חומרים
3 כוסות קמח אורגני לבן
4 כפות שמן זית
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
חלמון מביצה אחת
4\3 כוס מים מינרלים פושרים
20 גרם שמרים טריים
קורט אבקת אפייה
1 כף פלפל לבן גרוס דק
4\3 כוס גבינת קשקבל כבשים מגורדת דק
1 כפית גדושה מלח דק
2\1 כוס שומשום
4\1 כוס שומשום שחור
הערה: יש להתחיל בהכנה לילה מראש
אופן ההכנה
מערבבים במיקסר קמח, מלח, חמאה, חלמון ביצה, פלפל לבן, שמרים, אבקת אפייה ומים.
לשים עם וו לישה כ-10 דקות.
מוסיפים את גבינת קשקבל הכבשים המגורדת.
לשים את הבצק למשך כדקה, עד שהוא מתאחד עם הגבינה ועוטפים היטב בניילון נצמד ומצננים לילה במקרר.
מרדדים בעזרת מערוך על משטח מקומח לעובי של 5 מ"מ.
מברישים את הבצק בחלבון ביצה ומפזרים שומשום.
חותכים את הבצק למקלונים באורך 10 ס"מ ובעובי 1 ס"מ.
מחממים תנור ל-100 מעלות.
מסדרים מקלונים על נייר האפייה.
אופים כ-40 דקות עד שהמקלונים מוזהבים.
מגישים עם תה נענע או כחטיף.