up למעלה

מאפה בצק חציל ממולא בגבינה ומנגולד

שילוב מעניין בין גבינות, ירקות ובצק. הגבינה רזה, הירקות טעימים והבצק מקמח מלא…בהצלחה

בבצק הנ"ל מומלץ להשתמש בקמח מלא 50%, זה קמח טוב להתחיל איתו. בשעה שתהיו קצת יותר מיומנים בשימוש בקמח המלא ניתן לעלות לקמח מלא 75% ומעלה. את מיץ התפוזים מומלץ להוסיף לאט לאט. יש חצילים מאוד עסיסיים להם צריכים פחות נוזל ויש חצילים פחות. שימו לב לגבינה בה אנו משתמשים. היום ניתן להשיג בישראל גבינות רזות מעולות באיכותן

חומרים (24 מנות)
בצק
– 560 קמח מלא 50%
– 2 כפיות אבקת אפיה
– מעט מלח
– פילה של חציל קלוי אחד קצוץ דק
– 40 מ"ל שמן זית איכותי
– 40 מ"ל שמן קנולה
– 120 מ"ל מיץ תפוזים טבעי.
– ביצה  להברשה

מילוי
– 2 חבילות מנגולד
– 250 גרם גבינת ברינזה 5%
– 1 כף שמן זית
אופן הכנה

בצק
– ערבבו את כל החומרים היבשים
– הכניסו פנימה את החציל
– הוסיפו את הנוזלים ואת השמן. הקפידו לא ללוש יותר על המידה את הבצק.
– חלקו לשניים ורדדו כל מחצית למלבן
– שימו מחצית מהמלית במרכז המלבן וסגרו לרולדה

מילוי
– חממו את שמן הזית
– קצצו את המנגולד והוסיפו אותו למחבת לחמש דקות עד לאידוי מוחלט
– תבלו במלח ופלפל הוציאו לקערה.
– חיתכו את הגבינה לקוביות של סנטימטר והוסיפו למנגולד

Accessibility
סגור