up למעלה

גבינה עם שום ופלפל

ייצור עצמי ולצריכה עצמית…כן, הכנת גבינה בבית יותר פשוט ממה שחשבתם.
איך מכינים גבינה?

מצרכים

4 ליטרים חלב מפוסטר
6 כפות חומץ
2 שיני שום
כפית מלח
פלפל שחור או פפריקה ותבלינים אחרים לפי הטעם

אופן הכנה

1. מרתיחים פיסת `בד גבינה` וחוט במשך 5 דקות.

2. מעקרים סיר חלב, כף בעלת ידית ארוכה, מסננת, קערה וכף רגילה.

3. יוצקים את החלב לתוך הסיר, מחממים על אש ישירה עד לרתיחה יש לערבב היטב את החלב בזמן ההרתחה, למניעת חריכה.

4. מסירים מן האש ומוסיפים את החומץ, מערבבים כ-3 דקות ונותנים לגבן לשקוע כ-15 דקות.

5. מרפדים את המסננת בבד הגבינה ומניחים אותה מעל הקערה.

6. יוצקים לאט את הגבן לתוך הבד, וקושרים את פינות הבד בחוט, תולים לטפטוף מעל כיור או קערה, למשך כשעה.

7. מרסקים את השום עד הפיכתו למשחה, בתוספת מעט מי מלח.

8. מעקרים קערה ומזלג.

9. מעבירים את הגבן מהבד לקערה, מוסיפים את משחת השום ומערבבים היטב.

10. מפרידים את הגבן לכדורים של כ-60 גרם (מתקבלים 7-8 כדורים). מגלגלים אותם בתוך התבלין שנבחר ומכניסים למקרר.