מאת ארז קומורובסקי
חומרים
4 בטטות בינוניות
200 גרם גבינת פקורינו כבשים
פלפל לבן גרוס
4 בצלים בינוניים
מעט רוזמרין טרי
200 גרם שמנת מתוקה
שמן זית
מלח ים גס
אופן ההכנה
פורסים את הבטטות לפרוסות בינוניות. פורסים את הבצלים לפרוסות בינוניות – דקות.
מרטיבים תבנית חרס עגולה בשמן זית.
מסדרים את הבטטות והבצלים הפרוסים בעיגולים לסירוגין. פעם בטטה, פעם בצל.
מתבלים במלח ובפלפל לבן.
שופכים שמנת מתוקה מלמעלה ומגרדים את הפקורינו כבשים ישירות מעל כלי האפייה.
בוזקים מעט עלי רוזמרין ומלח ים גס. אופים בטמפ' 180 מעלות צלזיוס 50-60 דק' ומגישים ליד בשר עוף צלוי.