up למעלה

אריסה פלפלים אדומים וגבינת פטה כבשים אמיתית

מאת השף ארז קומורובסקי

חומרים

200-250 גר' גוש גבינת פטה כבשים אמיתית

8 פלפלים אדומים עסיסיים

2-3 שיני שום קלופות קצוצות

2 פלפלים אדומים חריפים

1/3 כוס שמן זית עדין

1 כף שטוחה זרעוני כוסברה קלויים

מלח ים גס

אופן ההכנה

קולים את הפלפלים האדומים ביחד עם הפלפלים החריפים בגריל פחמים או ישירות מעל הגז עד שהם מתרככים וקליפתם נשרפת.

מכניסים לשקית ניילון , משהים 10 דקות ומקלפים היטב.

מגלענים ביסודיות.

קוצצים את בשר הפלפלים הקלוי לקוביות קטנות.

מחממים שמן זית במחבת גדולה ומוסיפים את בשר הפלפלים הקלויים שקצצתם.

מתבלים במעט מלח ובשום קצוץ. מבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב בכף עץ כ-15 דק' עד שטעמם של בפלפלים מתמרכז עוד יותר.

טועמים ואם זה לא מפיק חריף לכם – אל תתביישו להוסיף פלפל אדום קצוץ בנדיבות.

מניחים את גוש גבינת הפטה כשים האמיתית על צלחת הגשה – שופכים מעל את האריסה החמה ומפזרים בעדינות את זרעי הכוסברה הקלויים.

להגיש מיד.