up למעלה

סנדוויץ חצילים ולבנה כבשים

מאת השף ארז קומורובסקי, טבח ואופה

 

חומרים

300 גר’ לבנה כבשים

2-3 חצילים בלאדי בינוניים קטנים.

חצי כוס שמן זית.

למשרה החצילים

2 שיני שום כתושות

1 פלפל חריף קצוץ דק

3 כפות בלסמי מיושן

1-2 כפות דבש פרחים

מלח דק לפני הטעם

מיץ מלימון אחד

חצי כוס שמיר טרי

אופן ההכנה

  • פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות לא עבות מידי, פחות מסנטימטר.
  • בוזקים מלח ים גס על החצילים ומניחים בצד כחצי שעה כדי להוציא מהם את המרירות.
    שוטפים ומייבשים על מגבות נייר, מסדרים על משטח אפייה מכוסה בנייר אפייה משומן בשמן זית.
  • מטפטפים מעט שמן זית מעל הפרוסות ואופים בתנור מחומם מראש לטמפ’ 250 צלזיוס למשך 10 דק’ או עד שהחצילים מזהיבים משני צידם.
  • מערבבים את כל חומרי המשרה ומעבירים את החצילים לתוכו.
  • מורחים מחצית מכמות פרוסות החצילים המושרות בלבנה הכבשים.
  • מפזרים עלי שמיר מעל הלבנה כבשים וסוגרים בפרוסות החצילים הנותרות.
  • מומלץ למצוא פרוסות באותו גודל כך שיווצרו סנדוויצ’ים יפים!
Accessibility
סגור