המרכיבים:
200 גרם בצק פילאס
למלית:
200 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
150 גרם גבינה צהובה, מגוררת
5 כפות גבינה לבנה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
1 בצל קצוץ
6 כפות עגבניות מיובשות קצוצות
לציפוי:
ביצה טרופה ומעט שומשום
אופן ההכנה:
1. פורסים את עלה הפילאס
2. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות
3. מערבבים היטב בקערה את הגבינות, עם העגבניות המיובשות, הבצל, המלח והפלפל היטב
4. מניחים את המלית במרכז העלה ויוצרים חתכים אלכסוניים בשני צידי הבצק
5. מלפפים מעל כל חלק חתוך ומצמידים לצד השני של המאפה בצורת שתי וערב.
6. מצפים בביצה טרופה ושומשום ואופים ב-25 דקות עד הזהבה של הבצק
מומלץ להגיש לצד:
לאבנה עם נענע
גבינות קשות
זיתים
סלט ירוק חסה
תפוח עץ
רוטב ויניגרט וגבינה קשה מעל
הפקה ומתכונאית: אינס שילת ינאי | צילום: אפיק גבאי | סטיילינג: מיה ליבנת הרוש