up למעלה

לשים במקרר או להקפיא?

כל הטיפים וההמלצות – מה אפשר להקפיא, לכמה זמן, ומה כדאי לשמור רק במקרר?

 

השפיות של הקמפוס הקולינרי מציגות: טיפים לשמירה על מאכלי הגבינה איכותיים וטעימים כך שניתן להכין אותם מראש וליהנות מהם מתי שרוצים.

 

ראשית מדגישות השפיות כדאי לתת טיפ כללי – כל מה שאנו שומרים במקפיא או במקרר יש לעטוף ולאטום היטב על מנת שלא יצטברו טעמי לוואי.

ועכשיו ניגש לטיפים עצמם:


עוגות גבינה אפויות:

טובות בקירור 3-4 ימים ולא מתאימות להקפאה כלל.


עוגות גבינה קרות/קינוחי כוסות/מוסים:

נשמרות היטב במקפיא


מאפים כגון: בורקסים, מאפי מבצק פילו, בצק עלים, פילאס וכדו’:

ניתן להקפיא, ואם אין מקום במקפיא ניתן לשים במקרר 2-3 ימים.


פשטידות:

לא מתאים להקפאה, אולם בקירור נשמרות היטב 3-4 ימים.


קישים:

עדיף ללכת על קישים במילוי קר, אפשרי להכין את הטרטלטים מבעוד מועד ולאחסן בקופסה אטומה 3-4 ימים. להכין את המילוי הרצוי בתוך שקית זילוף ולמלא את הטרטלט סמוך להגשה.


מטבלים על בסיס גבינות, שמנת חמוצה, יוגורט ומיונז:

נשמר מצויין במקרר 3-4 ימים.


מטבלים על בסיס ירקות כגון: עגבניות מיובשות, טפנד ופסטו:

נשמרים במקרר עד שבועיים בצנצנת סגורה, עם מעט שמן מלמעלה על מנת לשמר את טריות המטבל.


מוקרמים על ירקות כגון: פטריות/תפו”א ברוטב שמנת, ירקות מוקרמים וכדו’:

ניתן לשמור במקרר 3-4 ימים. לא מתאים להקפאה כלל.


לזניה/ניוקי/קנלונים/רביולי/פסטות וכדו’:

נשמר היטב במקפיא ובמקרר 3-4 ימים


טארטים:

על בסיס פירות אין בעיה להקפיא. אם זה מוגש מעל קצפת יש לשמור את הטארט בקופסה סגורה 3-4 ימים, להכין קצפת בשקית זילוף ומעל להניח פירות טריים מעל.


עוגות בחושות / שמרים / פחזניות / עוגות על בסיס שוקולד:

נשמרות היטב במקפיא.


דגים:

עדיף לשמור דג על בסיס רוטב במקרר עד 3 ימים. דג צלוי או יבש לא מומלץ לשימור במקרר.

דגים מלוחים / כבושים נשמרים מעולה בקירור אף יותר משבוע.


תוספות -אנטיפסטי, תפו”א, אורז וכדו’:

לשמור במקרר בלבד 3-4 ימים סגור היטב.


סלטים מבושלים או סלטים ע”ב קטניות ודגנים:

אפשר לשמור במקרר עד 3 ימים.

ניתן להקפיא סלטים על בסיס ירקות מבושלים כגון מטבוחה, סלט פלפלים מבושלים וכדו’.

 

Accessibility
סגור