כל הטיפים וההמלצות – מה אפשר להקפיא, לכמה זמן, ומה כדאי לשמור רק במקרר?
השפיות של הקמפוס הקולינרי מציגות: טיפים לשמירה על מאכלי הגבינה איכותיים וטעימים כך שניתן להכין אותם מראש וליהנות מהם מתי שרוצים.
ראשית מדגישות השפיות כדאי לתת טיפ כללי – כל מה שאנו שומרים במקפיא או במקרר יש לעטוף ולאטום היטב על מנת שלא יצטברו טעמי לוואי.
ועכשיו ניגש לטיפים עצמם:
עוגות גבינה אפויות:
טובות בקירור 3-4 ימים ולא מתאימות להקפאה כלל.
עוגות גבינה קרות/קינוחי כוסות/מוסים:
נשמרות היטב במקפיא
מאפים כגון: בורקסים, מאפי מבצק פילו, בצק עלים, פילאס וכדו':
ניתן להקפיא, ואם אין מקום במקפיא ניתן לשים במקרר 2-3 ימים.
פשטידות:
לא מתאים להקפאה, אולם בקירור נשמרות היטב 3-4 ימים.
קישים:
עדיף ללכת על קישים במילוי קר, אפשרי להכין את הטרטלטים מבעוד מועד ולאחסן בקופסה אטומה 3-4 ימים. להכין את המילוי הרצוי בתוך שקית זילוף ולמלא את הטרטלט סמוך להגשה.
מטבלים על בסיס גבינות, שמנת חמוצה, יוגורט ומיונז:
נשמר מצויין במקרר 3-4 ימים.
מטבלים על בסיס ירקות כגון: עגבניות מיובשות, טפנד ופסטו:
נשמרים במקרר עד שבועיים בצנצנת סגורה, עם מעט שמן מלמעלה על מנת לשמר את טריות המטבל.
מוקרמים על ירקות כגון: פטריות/תפו"א ברוטב שמנת, ירקות מוקרמים וכדו':
ניתן לשמור במקרר 3-4 ימים. לא מתאים להקפאה כלל.
לזניה/ניוקי/קנלונים/רביולי/פסטות וכדו':
נשמר היטב במקפיא ובמקרר 3-4 ימים
טארטים:
על בסיס פירות אין בעיה להקפיא. אם זה מוגש מעל קצפת יש לשמור את הטארט בקופסה סגורה 3-4 ימים, להכין קצפת בשקית זילוף ומעל להניח פירות טריים מעל.
עוגות בחושות / שמרים / פחזניות / עוגות על בסיס שוקולד:
נשמרות היטב במקפיא.
דגים:
עדיף לשמור דג על בסיס רוטב במקרר עד 3 ימים. דג צלוי או יבש לא מומלץ לשימור במקרר.
דגים מלוחים / כבושים נשמרים מעולה בקירור אף יותר משבוע.
תוספות -אנטיפסטי, תפו"א, אורז וכדו':
לשמור במקרר בלבד 3-4 ימים סגור היטב.
סלטים מבושלים או סלטים ע"ב קטניות ודגנים:
אפשר לשמור במקרר עד 3 ימים.
ניתן להקפיא סלטים על בסיס ירקות מבושלים כגון מטבוחה, סלט פלפלים מבושלים וכדו'.