up למעלה

לחם מנגולד וקצ’קבל כבשים

מאת ארז קומורובסקי, טבח ואופה

חומרים

2 כוסות קמח מלא מנופה
3 כוסות קמח לבן מנופה
2\1 אגודת עלי מנגולד
200 גרם גבינת קצ’קבל כבשים מגורדת
4 כפות שמן זית כתית מעולה
1 בצל בינוני קצוץ דק
40 גרם שמרים טריים
3\1 3-2 כוסות מים מינראליים
2\1 כפות – 1 כף מלח ים
2\1 כפות פלפל שחור גרוס גס

אופן ההכנה
– מפרידים את גבעולי המנגולד הלבנים מהעלים הירוקים, קוצצים את הגבעולים וגם את העלים דק.
– מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית. לאחר מספר דקות מוסיפים את גבעולי המנגולד הקצוצים. ממשיכים בטיגון 3-4 דקות. מוסיפים את עלי המנגולד ומורידים מהאש אחרי 2 דקות.
– מתבלים במעט מלח ים ובפלפל שחור גרוס ומניחים להתקרר בטמפרטורת החדר.
– מערבבים את השמרים עם הקמחים, מוסיפים את גבינת קצ’קבל הכבשים המגורדת ואת המים המינרלים. לשים 5-6 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
– מוסיפים את המנגולד המאודה ואת כף המלח וממשיכים בלישה עוד כ-6-7 דקות עד לקבלת בצק מבריק וגמיש.
– מתפיחים בקערה משומנת ומכסים בניילון למשך כשעה וחצי.
– מחלקים ל-2 כדורים, מתפיחים על משטח מקומח מכוסה במגבת לחה עוד כ-20 דקות. יוצרים מהכדורים כיכרות מהודקים היטב ומתפיחים על משטח אפייה מקומח עוד כשעה-שעה וחצי או עד שהכיכרות מכפילות את נפחן.
– אופים בתנור מחומם מראש לטמפרטורת 200 מעלות. עם הכנסת הלחם לאפייה זורקים לתחתית התנור מספר קוביות קרח, כדי שבתנור יהיו אדים.

Accessibility
סגור