מוצרי החלב האיכותיים המיוצרים בארץ על ידי המחלבות הגדולות ומחלבות הבוטיק מספקים לצרכן הישראלי מבחר גדול ומגוון. בכדי להנות מטעמן של הגבינות הישראליות המשובחות ולהוציא מהן את המיטב ריכזנו עבורכם טיפים עיקריים
• גבינות סופגות ריחות מהמקרר וגם מדיפות ריח, ולכן יש לאטום אותן במיכל סגור או בנייר אלומיניום.
• גבינות קשות נשמרות היטב בקירור כמה חודשים בעיקר כשהן בגוש גדול, ואילו גבינות רכות נשמרות שבוע עד שלושה שבועות כאשר הן במיכל סגור.
• 3 קבוצות של גבינות המתאימות לבישול: קשות מספיק כדי שאפשר יהיה לגרר (אפשר להקפיא כחצי שעה), רכות מספיק כדי שאפשר יהיה להקציף או לקפל לתוך עיסה וגבינות שנוח לחתוך לקוביות.
• כאשר משתמשים בבישול בגבינות, יש לזכור להשתמש בחום נמוך ובבישול איטי.
• כאשר מוסיפים גבינה לרוטב יש לעשות זאת לקראת סוף הבישול, כאשר היא מגוררת או מפוררת ומבשלים עד שהיא נימוחה.
• כאשר מצפים תבשיל אפוי בגבינה, עדיף להוסיפה ב-10 דקות האחרונות.
• תוספת גבינות, ובעיקר גבינות צאן, למאפה או רוטב "מקפיצים את הטעם".
• אפשר לשדרג כל סלט על-ידי הוספת גבינה מגורדת או חתוכה כמו: קשקבל, גבינה כחולה, פרמז'ן, גבינה מלוחה וכו'
• אפשר לשדרג כל גבינה לבנה למריחה על-ידי הוספת עשבי תיבול, תבלינים.