up למעלה

פחזניות מקצ’קבל – 8 פחזניות

מצרכים:

 

1/4 כוס חלב

1/4 כוס מים

60 גרם חמאה

1/4 כפית מלח

2 ביצים

1/4 כוס קמח

150 ג”ר גבינת קצ’קבל מגוררת

אופן ההכנה:

בסיר עם תחתית עבה מרתיחים חלב, מים, חמאה ומלח.

מנמיכים את האש, מוסיפים את כל הקמח ובוחשים בכף עץ עד שנוצר כדור. מסירים מהאש, מוסיפים ביצה ומערבבים היטב בכף עץ.

מוסיפים ביצה שניה, מערבבים, ולאחר שנבלעה מוסיפים את הגבינה.

מחלקים את הבצק לשמונה כדורים ומניחים על תבנית אפיה.

אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות צ. בשליש העליון של התנור, או עד שהן פריכות.

אפשר להגיש כחטיף או כתוספת למרק, ואפשר גם למלא בפטריות עם שמנת.

תמונה מאתר pixabay.com
Accessibility
סגור