ענף החלב בישראל מהווה חלק אינטגרלי מהכלכלה המקומית והינו ענף המזון הגדול ביותר במונחים כספיים (17%). ענף החלב מעסיק באופן ישיר כ-13,500 מפרנסים ועוד כ- 17,000 איש באופן עקיף, כך שבסה"כ ענף החלב מפרנס כ-30,000 משפחות בישראל.
מרבית הרפתות והמשקים בארץ נמצאים באיזורי הפריפריה. בכך מסייע הענף בפיתוח הפריפריה ובפיתוח כפרי.
ענף החלב הישראלי מספק את מרבית הצריכה המקומית, מבטיח אספקה רציפה של מזון טרי ואיכותי. ובהמשך ישיר לכך – חלב ומוצריו מהווים את אחד המרכיבים העיקריים בצריכת המזון של האוכלוסייה בישראל. חלק מצריכה אפשר לזקוף לזכות הסידן כאשר חלב ומוצריו מהווים כ- 60% מאספקת הסידן היומית לנפש.
ישראל עמק הסיליקון של ענף הרפת בעולם – פיתוחים ישראלים של טכנולוגיות ממשק, חליבה וניהול מיוצרים על ידי חברות ישראליות נמכרות בכל העולם, ובעלי רפתות וסטודנטים מגיעים מרחבי תבל כדי ללמוד כאן איך לטייב את הרפת במקום מגוריהם.
חברי ענף החלב מעורבים חברתית ותורמים לקהילה: מתן הזדמנות לבני נוער במסגרות שונות (בתי ספר חקלאיים), העסקת בעלי מוגבלויות, תרומה לנזקקים, תמיכה בסטודנטים והערכות לתקופות משבר בטחונים