up למעלה

צפתית

גאווה ישראלית
גבינה צפתית היא גבינה ישראלית חצי קשה, מלוחה וצמיגית, המשמשת בעיקר לבישול ולאפייה.
הגבינה הרכה נאכלת כשהיא טרייה, וטעמה מעודן. הגבינה מוכנה כעבור כמה ימים בקירור, אך היא טעימה יותר כעבור זמן מה. גבינה זאת מיוצרת כמו ברינזה, אך תהליך ההבשלה עובר עליה בסלסלה, המעניקה לה את צורתה המיוחדת.
את הגבינה הצפתית הראשונה ייצרו במחלבת משפחת המאירי בעיר צפת בשנת 1840.
הדור הראשון של בעלי המחלבה קראו לה "צפתית" על שם עירם האהובה. עם השנים, השתרש השם, והוא נפוץ כיום לתיאור גבינות מסוג זה על ידי מחלבות שונות.
מחלבת המאירי מייצרת את הגבינה על פי המתכון המקורי מחלב צאן, ומשווקת אותו בכל הארץ. מחלבה ותיקה נוספת המייצרת גבינה צפתית, היא מחלבת קדוש, גם היא בצפת.

ניתן למצוא כיום סוגים רבים של גבינה צפתית המיוצרת על ידי מחלבות שונות, באחוזי שומן שונים ומסוגים שונים של חלב

Accessibility
סגור