up למעלה

חוזרים ללימודים: כמה דברים שכדאי לדעת

הלחץ של ההתארגנות בבוקר לקראת הפיזורים במסגרות – חוזר, ואיתו גם המשימה היומיומית:
הכנת כריכים וארחות עשר שמצד אחד הילדים יאהבו לאכול, ומצד שני יהיו מזינים ובריאים.

הנה כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון כשנגשים למלאכה:

 

  1. תנו לילד/ה לבחור – אוקיי, אולי לא לבחור לגמרי לבד, אבל שבו עם הילדה או הילד ותכננו מראש איזה אוכל יקחו לבית הספר.
    המשקיעים מכינים טבלה שבועית וכך גם אתם וגם הילד תדעו מה צפוי ולא יהיו הפתעות
  2. לא מכינים בלחץ – אז מה אתם עושים בערב? יש תוכניות? כי אחד הטיפים הכי יעילים לחסכון בלחץ ובזמן בבוקר הוא פשוט לא הכין את הכריכים בערב.
    אם הכריך לא מכיל מרכיבים שיהפכו את הכריך ל"מושי" (עגבניה למשל), אפשר להכין את הכריך בערב קודם וכל מה שנשאר הוא לא לשכוח אותו בבוקר במקרר.
  3. עניין של הגשה – כנראה שלא יהיה ויכוח על כך שילדים ישמחו יותר לקבל את ארוחת העשר שלהם בפיתה או בלחמנייה. גם יותר נוח וגם יותר כייפי.
    צריך לשים לב רק שלא "מפוצצים" במילוי כדי שהארוחה לא תתפרק להם בין הידיים.
  4. מלא מלא – הציעו לילדים לחם, לחמניות ופיתות מחיטה מלאה, שמכילים סיבים תזונתיים ותורמים לבריאות ולתחושת השובע. לא תמיד זה יתפוס, אבל שווה לנסות.
    טיפ: אפשר להגיע לפשרה כשהכריך מורכב מפרוסת לחם רגיל ופרוסת לחם חיטה מלאה. גם מעניין ויזואלית וגם "חצי ניצחון" עדיף מכלום.
  5. כשהעיינים אוכלות – מסדרים את האוכל בקופסא? נסו להכין קופסת אוכל שהילדים ישמחו לפתוח ולגלות מה תכולתה.
    סדרו אותה יפה, השתמשו באוכל צבעוני והשאירו פתק נחמד שיעלה חיוך וירים את מצב הרוח.

והנה כמה הצעות שאולי ירעננו אתכם:

ממרח פסטו וגבינה צפתית
את הפסטו מומלץ להכין בבית ולהמנע מחומרים משמרים למניהם.
אפשר ללכת על המתכון הפשוט ביותר, לטחון יחד בזיליקום ושמן זית עם מעט מלח.

לביבות גבינה עם ירקות חתוכים וקלח תירס קטן
מהלביבות כדאי להכין כמות גדולה ולשמור בכלי סגור במקרר. ככה יתאפשר ליהנות מהם גם ליומיים-שלושה הבאים

גבינה לבנה 5% ועגבנייה
הגבינה מכילה כמות גבוהה של חלבון איכותי וכמות גבוהה של סידן,
החשובים לגדילה, להתפתחות הגוף והעצם של ילדים.

ממרח טונה
בטונה יש כמות גבוהה של חומצות שומן מסוג אומגה 3 החשובות להתפתחות המוח בילדים.
במקום טונה בשמן עדיף לשים בכריך טונה במים עם מעט שמן זית, ככה אפשר לדאוג ליחס שומנים טוב יותר.

ממרח אבוקדו וביצה קשה
האבוקדו עשיר בחומצות שומן חד-בלתי רוויות ולביצה חלבון מלא איכותי המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות.
לחלבון ביצה זמינות ביולוגית גבוהה. כלומר, יחס חומצות האמינו שבחלבון הביצה דומה יותר לזה של גוף האדם ולכן זמין יותר לבניית שריר.
חלבון מי-גבינה (WHEY) הוא החלבון עם הזמינות הביולוגית הגבוהה ביותר לאחריו, חלבון ביצה.

ממרח טחינה ודבש
לא כל יום, אבל כשרוצים כריך עם ממרח מתוק, זה פיתרון מצויין.
טחינה עשירה בשומן חד בלתי רווי ומכילה כמות יחסית גבוהה של סידן.