זה אני:
שמי חנן סופר ואני חנן הגבן. (לקריאת הבלוג של הגבן)
אל עולם הגבינות הגעתי במקרה, כאשר נתקלתי בספרה של שרי אנסקי במתכון לגבינה צפתית. ביחד עם בתי רותם שהייתה אז בת 5 נסענו לדיר ליד מקום מגורינו, רכשנו חלב עיזים והכנו גבינה לפי המתכון הכתוב.
התוצאה הטעימה היתה תחילתו של שביל לעולם קסום של גבינות. ההמשך היה לימודים להכנת גבינות ביתיות בשיטות מסורתיות. מהר מאד נהפך ביתי למגבנה קטנה שבה הכנתי מגוון מרשים של גבינות. בימי שישי היו פוקדים את ביתי תושבי האזור לרכוש גבינות ושאר מעדנים שהכינו שכניי.
אט אט הרגשתי בפנים שזה המקום שלי…
הצעד הבא היה נסיעה לצרפת ואיטליה להתרשמות, לימוד והקמת מגבנת חנן הגבן.
זה המקום:
בלב מטע אבוקדו אשר במושב חירות שיפצנו הדר זוגתי ואני לול ישן שאותו בנה יוסקה לוין, סבה של הדר, והסבנו אותו למגבנה. היה חשוב לנו לשמור את העבר ולצקת חיים חדשים ברוח התקופה למבנה. כך שימרנו חלום של אבותינו לבניית הארץ.
במגבנה אני מכין את הגבינות ולצידה חנות קטנה שבה אני מוכר את הגבינות שלי.
לצד הגבינות ניתן למצוא בחנות מוצרים נוספים מתוצרת מקומית של משקי האזור – שמן זית ממסיק מקומי, דבש פרי הדרים, זיתים סורים ומגוון תוצרת עונתית (אבוקדו, אננס, פירות הדר, אגוזי פקאן, פרחים ועוד), וכן לחמי שיאור מקמח מלא ושיפון, יינות משובחים, בירות, עוגות ועוד.
יפי המקום, הטבע המקיף אותו והשלווה החודרת לתוך המגבנה דרך החלונות מהווים בסיס חשוב בהצלחת הגבינה.
אלו הגבינות:
במגבנה (מחלבה) אני מכין במו ידי גבינות כפריות מחלב עיזים,בקר וכבשים בשיטות מסורתיות כפי שהכינו במאות השנים שעברו.
הגבינות מיוצרות ללא חומרים משמרים, מייצבים, תוספות טעם צבעי מאכל ואבקות חלב. בתהליך הייצור נשמרת המסורת שמאפיינת כל גבינה – סוג החלב, תהליך ההכנה, התנאים שבהם היא מבשילה ועוד.
החלב שלנו נחלב מדי יום ברפת ובדיר עם פיקוח צמוד. טריות החלב והמגע האישי מבטיחים טעם ואיכות לגבינות השונות. כל הגבינות כשרות (כשרות מועצה אזורית לב השרון).
הגבינות נמכרות הישר מהגבן לצרכן ללא פערי תיווך ואתם יכולים ליהנות מהטריות וממחירים אטרקטיביים.
במגבנה מבחר גדול של גבינות טריות ובשלו בסגנון צרפתי: קממבר, סנט מור, ברי וטום.
בנוסף ניתן למצוא: צפתית, צפתית מלוחה, לבנה, יוגורט (עיזים/כבשים/בקר), מוצרלה טרייה ועוד.
זו החוויה:
תם מוזמנים לקחת לעצמכם פסק זמן ולגלוש לחוויה כפרית, לישיבה בצל עצי האבוקדו או לקניית גבינות ופינוקים במעדנייה. ליהנות מארוחת בוקר מפנקת על טהרת הגבינות המיוצרות במקום וירקות הגדלים בגינת הירק הצמודה למגבנה (בחורף), ללגום קפה איטלקי איכותי, לקראת הצהריים ניתן להוסיף לחוויה יין לבן או אדום ולהרגיש ולו לרגע כאילו אתם בפרובנס…
כל זה, במרחק של 15 דקות מנתניה, כפר סבא ורעננה.
זה אני, זה מקום, אלו הגבינות, זו החוויה, זה השביל שלי.
מזמין אתכם להצטרף אלי לשביל.
מתאים לגילאים : כל הגילאים
מחיר: 30 ₪ לאדם
זמני פעילות בשבועות בתיאום מראש
טלפון לבירורים 053-5335444
אתר האינטרנט: https://www.hagaban.co.il/
איך מגיעים: שמים בווייז חנן הגבן