up למעלה

שמנת

שמנת חמוצה, שמנת לבישול ושמנת מתוקה הם תוספת עשירה למאפים וקינוחים

לשם ייצור שמנת מרכזים את השומן המצוי בחלב בעזרת מפרדות ומכוונים את תכולת השומן בהתאם לצרכים.

שמנת מתוקה לקצפת מכילה כ-30%-40% שומן והיא מיועדת להכנת קצפת. יש להחזיק את השמנת במקרר לפי השימוש היות וכאשר השמנת קרה ההקצפה קלה. הקצפת יתר תגרום ליצירת גרגירי חמאה (היות וההקצפה הינה בבחינת תהליך חיקוי ליצור חמאה).

קיימת גם שמנת לקפה המכילה 10% שומן והיא מיועדת להעשרת טעמו של הקפה.