כל מי שחולם על להפוך לגבן, ודאי מפנטז איך במהלך ייצור הגבינות המיוחדות שלו טועם יינות משובחים ובעזרת ידי הפלא שלו הופך חלב לגבינה איכותית. בפועל, יש בעולם הגבינות הרבה מאד מדע, והרבה עוד יותר אומנות.אנשי ייצור הגבינות, הגבנים, הם מקצוענים בתחומם, מנוסים ואפילו יש להם רישיון מיוחד לייצור הגבינות.
אז איך אנשים בכלל נכנסים לעולם הזה של ייצור גבינות?
אפשר לומר שזה מתחלק ל-2:
1. אלו שנולדים לתוך זה – בויסקונסין לדוגמא, במשך מעל למאה שנים, משפחתו של ג'ון ג'אגי מייצרת גבינה שוויצרית. זה התחיל עוד במאה הקודמת הודות לסבא שלו שהיגר משוויץ. היום ג'ון הוא יצרן גבינות עם רישיון, ועובד במרכז לחקר החלב באוניברסיטת ויסקונסין ושופט בתחרויות גבינות.
2. אלו שמגיעים לעולם הזה באופן בלתי צפוי –
למשל עובדים חדשים במפעל לייצור גבינות שלפני כן לא הייתה כל זיקה לעולם הזה. קורה לא מעט שעם הזמן הם פשוט מתאהבים בתחום. ככה קרה לדין זומר, טכנאי גבינה ומזון במרכז לחקר החלב באוניברסיטת ויסקונסין-מדיסון, שנכנס עם הזמן לעומק תחום ייצור הגבינות. לאחר שסיים תואר שני במדעי המזון, החליט זומר להפנות את כל יכולותיו לתעשיית הגבינה. כך, קיבל הצעה מיצרנית גבינה גדולה שהשקיעה בו ועזרה לו ללמוד את מדע הבינה. כיום התקדם והגיע עד לתפקיד של יועץ ומחנך לגבינות.
בכל מקרה, אם אתם באמת רוצים להפוך לגבנים, כדאי למצוא מנטור. אחד שכבר שנים בתחום ויוכל לתת לכם הדרכה מקצועית. לעיתים הדבר יכול להיות מעט מסובך היות והמנטור למעשה מכניס מתחרה נוסף לשוק שלו. מה שכן, הוא פותח דלת לתחום הגבינות עבור כאלה שלא נולדו למשפחה "גבינתית".
באדיבות dairygood.org