שבת בבוקר יום יפה…הכי מתאים שקשוקה, ירקות וגבינות לפי טעמכם
מצרכים
(זמן הכנה – 35 דקות)
1 בצל גדול, חתוך לקוביות
3 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
1 פלפל חריף
3 פלפלים בצבעים (ירוק, אדום, צהוב), חתוכים לקוביות
1 חופן עלי בזיליקום טריים (מופרדים מהגבעול)
חופן פטרוזיליה קצוצה
75 גרם חמאה
5 ביצים
230 גרם גבינה קשה פיקנטית מסוג אמנטל
מלח, פלפל, פפריקהמתוקה או חריפה-לפי הטעם
2 שיני שום כתושות
אופן הכנה
1. ממיסים את החמאה במחבת רחבה באש בינונית. 2. מאדים את הבצל, השום והפלפלים במשך שבע דקות. 3. מוסיפים למחבת את העגבניות ועשבי התיבול וממשיכים לאדות במשך עשר דקות נוספות. 4. מתבלים את השקשוקה במלח,פלפל ופפריקה מתוקה או חריפה ומערבבים היטב. 5. שוברים את הביצים לתוך המחבת ומוסיפים מעליהן את הביצה. 6. מכסים את המחבת ומבשלים (ללא ערבוב) באש נמוכה עד שהביצים נקרשות והגבינה הופכת לנוזלית.
באדיבות מחלבת טרה