פאי טעים שעשוי מפרוסות קישואים, עגבניות שרי וגבינת עיזים ביוגורט עיזים שמתובל בעדינות. במקום לטרוח על הכנת בצק, מכינים קלתית מהירה מתערובת של פירורי קרקר, חמאה וגבינה, ש"מדביקה" את הפירורים.
מספר מנות: לפי תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ
מתכון באדיבות דנית סלומון והשף הלבן
מצרכים:
500 גרם זוקיני (או קישואים רגילים)
מלח
1 גביע (150 גרם) יוגורט עיזים
2 ביצים גדולות
1 כף שמיר קצוץ
15-12 עגבניות שרי
1 כף שמן זית
100 גרם גבינת עיזים בצורת גליל פרוסה דק
מעט אורגנו מיובש לעיטור
קלתית:
100 גרם חמאה מומסת
½1 כוסות (140 גרם) פירורי קרקר (קנויים או כאלה שטחנתם לבד בבית)
1 כף קמח
½ כוס (40 גרם) גבינה צהובה מגוררת דק
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס
¼ כפית אורגנו מיובש
אופן הכנה:
1. פורסים את הזוקיני לפרוסות דקיקות במנדולינה. בוזקים על הפרוסות חצי כפית מלח, ומשקיעים 3-2 דקות בערבוב ובהפרדת הפרוסות זו מזו. מעבירים את הפרוסות למסננת ומשהים 20 דקות.
2. בינתיים, מכינים את הקלתית. משמנים היטב תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ. מערבבים יחד את כל מצרכי הקלתית, ומהדקים לתחתית התבנית ולדופנותיה. שומרים במקרר עד לרגע ההרכבה.
3. בקערה קטנה טורפים יחד יוגורט, ביצים ושמיר. מתבלים במלח לפי הטעם. חוצים את העגבניות לאורכן, ומקפיצים אותן בכף השמן.
4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מניחים את תבנית הפאי על תבנית התנור הגדולה. מוציאים את פרוסות הקישואים מהמסננת, וסוחטים אותן. מפזרים את פרוסות הקישואים בקלתית, ויוצקים עליהן את תערובת היוגורט והביצים. מסדרים על הקישואים פרוסות של גבינת עיזים וחצאי עגבניות (הצד החתוך כלפי מעלה), וזורים מעט אורגנו מיובש לעיטור.
5. אופים במרכז התנור במשך 45-40 דקות, עד שמרכז המלית יציב למגע. מוציאים מהתנור, ומצננים במשך 15 דקות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.