up למעלה

פיצה פורטבלו וקשקבל כבשים אמיתית

מאת ארז קומורובסקי

חומרים:

לבצק

1/2 ק"ג קמח

300  גר' מים קרירים

150 גר' תפוח אדמה מאודה מקורר ומקולף

3 כפות שמן זית עדין

1 כף מלח שטוחה

1/2 כף גרגירי קצח

250 גר' שמרים טריים

לכיסוי הפיצה

1/2 ק"ג פטריות פורטבלו

1/3 כוס שמן זית

300 גר' גבינת קשקבל כבשים אמיתית מוגררת גס

1/2 כוס בצל ירוק קצוץ

מלח ים גס

פלפל לבן לפי הטעם

אופן ההכנה

  • לשים את כל חומרי בצק יחד חוץ מהמלח במשך מספר דקות עד שמתקבל בצק אחיד, מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עוד מספר דקות עד שמתקבל בצק מבריק ואלסט שמרגיש נעים ומשי.
  • מניחים לתפוח בקערה משומנת בשמן זית מכוסה בניילון כחצי שעה . "מפילים" את הבצק על ידי לישה קצרה וממשיכים בהתפחה עוד חצי שעה נוספת. חוזרים על ההפלה-התפחה עוד פעמיים נוספות כך שמשך ההתפחה הכולל יהיה כשעתיים.
  • מחלקים לכדורים בגודל אגרוף ומניחים לתפוח על מגש מרופד בקמח ומכוסה בניילון. מחממים את התנור לטמפ' מקסימאלית.
  • בינתיים מתפנים לכיסוי- מנקים את הפטריות בעזרת מגבת נייר (לא תחת זרם מים) קוצצים גס ומטגנים במחבת חמה עם שמן זית 2-3 דקות. מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון כדקה נוספת.
  • מורידים מהאש ומעבירים לקערה. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר. פותחים את כדורי הפיצה לעיגולים דקיקים ומניחים על נייר אפייה מקומח. מפזרים מעל את הפטריות המוקפצות, בוזקים מלח ופלפל ומפזרים בצל ירוק וגבינת הקשקבל ומכניסים לתנור החם. אופים כמספר דקות או עד שהבצק נהיה קריספי וזהוב. מגישים מיד.