מאת השף ארז קומורובסקי
חומרים
150 גר' גבינת פטה כבשים אמיתית
8 שורשי פטרוזיליה שמנמנים ועסיסיים- העונה שלהם היא מיד אחרי הגשמים- מומלץ.
1/2 כוס שמן זית סורי
2 כפות לימונים כבושים קצוצים דק
11/2 לימונים בשלים סחוטים טרי
פלפל שחור ומלח גרוס לפי הטעם
1-2 כוסות עלי שמיר מופרדים מהגבעולים.
אופן ההכנה
קולפים את שורשי הפטרוזיליה וחותכים לאורכם לרבעים.
בוזקים עליהם שמן זית מלח ופלפל שחור לפי הטעם וצולים בתנור מחומם ל 250 מעלות במשך 20 דקות. עד שהם מתרככים היטב.
מוציאים מהתנור.
מניחים להם להתקרר לטמפרטורת החדר.
מטפטפים מעליהם מיץ לימון סחוט טרי ומערבבים עם הלימונים הכבושים .
מוסיפים את עלי השומר.
מערבבים ומפזרים מעל את גבינת הבולגרית כבשים המפוררת.
אפשר גם להוסיף שורשי סלרי עסיסיים ולצלות אותם בקוביות קטנות יחד עם רבעי שורש הפטרוזיליה.
מי שלא אוהב שמיר מוזמן להחליף אותו בעלי כוסברה טריים או בכל עלה אחר שמסתדר לכם יחד עם השורשים .