up למעלה

סלט שומר ופטה כבשים

מאת השף ארז קומורובסקי
חומרים
3 ראשי שומר קטנים
1 גוש גבינת פטה כבשים
3-4 בצלים ירוקים מנוקים
1 אגודת עלי רשאד טריים
1.5 כוס פיסטוקים קלויים
4 כפות שמן זית סורי
מיץ מלימון בשל אחד
מלח ים גס
פלפל לבן גרוס טרי – לפי הטעם
 
אופן ההכנה
מנקים את ראשי השומר, חותכים לפרוסות אורך דקיקות ומניחים בקערת מי קרח לחצי שעה. מפרידים את עלי הרשאד מהגבעולים.
חותכים את גוש פטה הכבשים לקוביות ומערבבים אותן עם שמן הזית והפלפל הלבן הגרוס.
מסננים את פרוסות השומר ממי הקרח ומתבלים אותן במלח ים גס ובמיץ הלימון. מניחים בצד לחמש דקות.
מערבבים את השומר גבינת פטה הכבשים המתובלת ועלי הרשאד.

בוזקים מלמעלה את הפיסטוקים הקלויים ומגישים.