אופן הכנה
מניחים את קוביות החציל בתוך מסננת היושבת בצלחת עמוקה וממליחים. מניחים מעל החצילים צלחת קטנה ולוחצים כדי שהחצילים יגירו נוזלים. מניחים לשעה.
מבשלים את שבלולי הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומעבירים לקערה.
מעבירים לצנצנת מזכוכית עם מכסה אטום את כל מרכיבי הרוטב ומנערים היטב. יוצקים את הרוטב על הפסטה ומערבבים היטב.
מחממים שמן במחבת. מנגבים את החצילים במגבת מטבח ומקמחים כדי למנוע מהחצילים לספוג שמן. מטגנים את קוביות החצילים בתוך השמן החם עד לקבלת גוון זהוב. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
מוסיפים לקערת הפסטה זיתים, עגבניות, עשבי תבלין, קוביות החצילים, צנוברים וגבינת פטה. זורים מעט פלפל צ`ילי מעל. מתקנים תיבול ומגישים קר. |