סלט עלים עם סלק וגבינת פטה
באדיבות השף אורן לוקסנבורג ממסעדת bariba
כמות (4 מנות)
משך ההכנה: 10 דקות (+ שעה צלייה)
דרגת קושי: קל
לסלט
1 סלק גדול
1 חסה עגולה
1 חבילת עלי בייבי
100 גרם גבינת פטה צאן מפוררת
לרוטב ויניגרט
1/2 בצל סגול
1/2 כוס מיץ לימון
1 כפית חרדל דיז'ון
2 כפות דבש
1 כוס שמן זית
1 שן שום
אופן ההכנה
הרוטב
מעבירים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק. מתקבלת כמות גדולה של רוטב שנשמר לאורך זמן במקרר. לצורך הכנת הסלט משתמשים רק בשלוש כפות.
הסלט
עוטפים את הסלק בנייר כסף וצולים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך שעה. מקררים, מקלפים וחותכים לקוביות.
שוטפים ומייבשים את החסה.
מערבבים בקערה גדולה עם קוביות סלק, עלי בייבי ורוטב ויניגרט.
מעבירים את הסלט לצלחת הגשה, מפזרים מלמעלה את גבינת הפטה ומגישים מיד.