up למעלה

סלט עגבניות ומוצרלה בתנור

מצרכים
4 עגבניות מאורכות
200 גרם גבינה מוצרלה פרוסה.
מעט רוזמרין
מלח ופלפל
4 כפות שמן זית

אופן הכנה
חותכים את העגבניות לקוביות גדולות: חותכים לשלושה חלקים עבים, וכל חלק מבתרים לארבעה חלקים.
חותכים את המלפפונים לעיגולים דקים.
חוצים את הבצלים ואז קולפים במשיכה ובקלות. שמים את החצאים על צלחת ומחממים בעוצמה מלאה במיקרוגל, במשך דקה. שוטפים במים קרים.
חותכים את הפלפל לשבבים קטנים.
שמים הכל בצלחת עם הזיתים ופרוסות הגבינה, בוזקים אורגנו ומטפטפים מעט שמן זית. זה הזמן להוסיף חסה, צלפים או גזר, או שלושתם, אם רוצים. בוזקים מלח על הכל, ושוב מזליפים מעט שמן זית.
שמים על השולחן הרבה לחם לבן, כד לימונדה, מכלי שמן זית וחומץ או לימון, וגם תוספת מלח, וכל סועד יוצר את התרכובת הפרטית שלו.

צילום: גבי סמלסון