מצרכים (6 אנשים)
4 עגבניות אדומות ובשלות מאד
5 מלפפונים, קלופים.
2 בצלים סגולים (או לבנים)
½ פלפל ירוק.
½ כוס זיתים שחורים, משובחים לא גדולים.
200 גרם גבינה פטה, או בולגרית, לא רכה מדי
קורט נדיב של אורגנו מיובש.
על השולחן: שמן זית, חומץ יין אדום, או טריזי לימון טרי, מלח
אפשרות: חופן צלפים, חופן גזר מרוסק במגררת עבה, עלה או שניים של חסה (בחרו בעלה בהיר וטרי ופנימי, וקרעו ביד לקרעים קטנים).
אופן הכנה
לכאורה, מי לא מכיר את הסלט האהוב הזה ? למעשה, אפשר להגיע בבית לתוצאות טובות הרבה יותר מן התערובת המוגשת במסעדות, בתנאי שממלאים אחר ההוראות. ראשית, סלט יווני אינו מכיל חסה, וגם לא גבינה נוזלית. הנה סדרת המרכיבים ההכרחיים: עגבניות: אדומות, מתוקות ובשלות. אם אין להשיג – אין סלט יווני.
בצל: אין כמו הבצל היווני הסגול והמתוק. אבל אם קונים בצל סגול, יש לחצות אותו ורק אחר כך לקלפו ולשים אותו במיקרוגל לדקה אחת, בעוצמה מרבית. כך מעניקים לו מתיקות פושרת חדשה. כדאי לנסות.
פלפל: מעט פלפל ירוק חתוך לשבבים. בסלט היווני האמיתי משמש הפלפל לתיבול ולא מרכיב עיקרי.
זיתים: הסלט היווני מבקש זיתים כהים, טובים ולא גדולים מדי, וגם לא את הזיתים המקומטים היבשים (המעולים כשלעצמם).
אורגנו: מיובש, רגיל, נמכר במדור התבלינים בשקיות או בצנצנות.
גבינה: יש להשתמש בגבינה מלוחה, טובה, קשה, כמו אחת הבולגריות, או בגבינה שכתבו עליה `ביתית`, הנמכרת בעטיפת ניילון. כדאי מאוד לחתוך גבינה כזו לקוביות, לזרות הרה אורגנו יבש, לשים בצנצנת ולמלא את הצנצנת בשמן זית. אפשר לחתוך פנימה כמה פלפלים יבשים.
הגבינה תקבל טעם יווני וגם השמן ייצא נשכר.
חומץ: אפשר חומץ בן יין ואפשר כמות קטנה של מיץ לימון.
שמן זית: משובח, עדין, רצוי כזה שכתוב עליו "כתית".
1. חותכים את העגבניות לקוביות גדולות: חותכים לשלושה חלקים עבים, וכל חלק מבתרים לארבעה חלקים.
2. חותכים את המלפפונים לעיגולים דקים.
3. חוצים את הבצלים ואז קולפים במשיכה ובקלות. שמים את החצאים על צלחת ומחממים בעוצמה מלאה במיקרוגל, במשך דקה. שוטפים במים קרים.
4. חותכים את הפלפל לשבבים קטנים.
5. שמים הכל בצלחת עם הזיתים ופרוסות הגבינה, בוזקים אורגנו ומטפטפים מעט שמן זית. זה הזמן להוסיף חסה, צלפים או גזר, או שלושתם, אם רוצים. בוזקים מלח על הכל, ושוב מזליפים מעט שמן זית.
6. שמים על השולחן הרבה לחם לבן, כד לימונדה, מכלי שמן זית וחומץ או לימון, וגם תוספת מלח, וכל סועד יוצר את התרכובת הפרטית שלו.