מתכון של השף מייקל רומנו מניו-יורק
הרעיון בא משוק איכרים הסמוך למסעדתו המפורסמת " יוניון סקוויר קפה".
מצרכים
4 כוסות גרגרי תירס קפוא ומופשר
1 מכל שמנת מתוקה
2 כוסות חלב
2 כפות חמאה
1 כוס בצל קצוץ
1 כוס כרישה קצוצה
2 כפיות זנגוויל טרי קצוץ
1 כף פלפלת חריפה, כתושה
מעט כורכום
½ 1 כפיות כמון
1 כוס תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות
1 כוס מרק פרווה מאבקה
מלח גס
פלפל שחור טרי גרוס
אופן הכנה
1. שמים בסיר 2 כוסות מגרגרי התירס, את השמנת ואת החלב ומבשלים 5 דקות. מעבירים למעבד מזון ומרסקים באמצעות כפתור הפולסים.
2. מחממים את החמאה בסיר כבד ומשובח על להבה גבוהה, עד שתתחיל להעלות קצף. מוסיפים את הבצל ואת הכרישה, ובוחשים במרץ בערך 3 דקות, כדי שלא ישחימו.
3. מוסיפים זנגוויל ופלפלת חריפה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 2 דקות. מוסיפים כמון וכורכום ומאדים 10 דקות על להבה נמוכה בסיר מכוסה. ממליחים ומפלפלים קלות.
4. מוסיפים את שארית גרגרי התירס ואת תפוחי האדמה ועוד כוס מים. מוסיפים את המרק ואת התירס המרוסק ומאדים שוב 20 דקות.
5. טועמים ומתקנים תיבול.