המתכון מבוסס על מרק השקדים של מלון "הייאט רג`נסי".
מצרכים (10 מנות)
50 גרם בצל קצוץ
6 שיני שום טרי, קלופות ומעוכות
25 גרם חמאה
50 גרם שקדים קלופים וחתוכים
50 גרם אגוזי קשיו קצוצים
100 מ"ל יין לבן
½ 1 ליטר שמנת מתוקה ( או שמנת קפה, או מחצית הכמות חלב)
חופן קורנית (תימין) חתוכה גס
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
אופן הכנה
1. מטגנים טיגון מהיר את הבצל, את השום ,את הקשיו ואת השקדים בחמאה, מוסיפים את היין, מצמצמים לכדי מחצית כמות הנוזלים, מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לידי רתיחה.
2. מנמיכים את האש, מערבבים ומבשלים כ-20 דקות. מערבלים במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת חלקה ומצננים.
3. מחממים לפני ההגשה ומתבלים בתימין, במלח ובפלפל.