up למעלה

מרק עדשים כתומות וגבינת קצ'קבל כבשים

מאת השף ארז קומורובסקי

חומרים

0.5 קג' עדשים כתומות.

1.5 ליטר ציר ירקות שורש חם

4-5 כרישות צעירות קצוצות דק

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מלח ים גרוס לפי הטעם

6 שיני שום קצוצות

150 גר' גבינת קצ'קבל כבשים אמיתית חתוכה לקוביות

קורט כמון קלוי וטחון גס

5-6 כפות שמן זית עדין

אופן ההכנה

מאדים בסיר עם תחתית עבה את הכרישות הקצוצות בשמן זית מס' דקות עד שהן מתרככות. להזהר שלא לחרוך אותן כדי שלא תהפוכנה מרירות.

מוסיפים את העדשים הכתומים מערבבים קלות ומוסיפים את ציר ירקות השורש החם.
מתבלים בשום, פלפל שחור, מלח וכמון.
מבשלים כשעה או עד שהעדשים מתפרקות לחלוטין ונוצר נוזל אחיד וסמיך.
מתקנים את התיבול אם צריך.
יוצקים לתוך קעריות ומגלישים לתוכן את קוביות קצ'קבל הכבשים.
אפשר, אם בא לכם, להוסיף כמה טיפות של שמן כמהין – הוא מסתדר מצויין עם העדשים ומקפיץ את טעמן.