כריך מעוצב הוא חוויה לעין ולחיך לקטנים וגדולים כאחד. הכנתו היא חוויה בפני עצמה שיכולה להפוך כל ארוחה לחגיגה
מצרכים (4 פרוסות)
4 פרוסות לחם
כ-150 גר' גבינה לבנה
מגוון ירקות: מלפפון ירוק, עגבניות שרי, פלפלים אדומים וצהובים, גזר, נבטי אלפלפא, עירית
זיתים שחורים פרוסים
גרעיני תירס
הוראות הכנה
יש לשטוף היטב את כל הירקות ולחתוך בשלל צורות וגדלים.
להכנת דג
לפרוס את המלפפון לעיגולים דקיקים. למרוח שכבת גבינה לבנה על פרוסת הלחם, לסדר את פרוסות המלפפון בצורת קשת (חצי עיגול) אחרי השליש הראשון. לסדר פרוסות המלפפון אחת חופפת לשנייה כמו רעפים שורה אחרי שורה עד לקצה הפרוסה.
בשליש הראשון שנשאר "ערום" יש להניח חצי עיגול קטן של פלפל אדום לפה ועיגול זית שחור לעין.
להכנת קיפוד
יש לקלוף את הגזר ולחתוך לרצועות דקיקות.
למרוח את הפרוסה בשכבת גבינה ולסדר את קוצי הגזר בעיגול אחרי הרבע הראשון של הפרוסה. כדאי לנסות ולנעוץ את הקוצים בתוך הפרוסה. בחלק הלבן שנשאר יש לסדר חיוך מפלפל אדום ועין מזית או גרגר תירס.
לפרצוף מחייך
יש למרוח את פרוסת הלחם בשכבת גבינה. למקם עיניים וגם גבות, להוסיף פה ואפשר גם נמשים צהובים של תירס
שערות ניתן לסדר מרצועות גזר או נבטי אלפלפא.
טיפים מהשפית
אריזה נכונה של הכריך לבי"ס – לדוגמא ראו אריזה נכונה
המתכון באדיבות סדנאות בישול לילדים שף בכיף