up למעלה

בראנץ' עם שקשוקת גבינות ועגבניות

3-4 מנות, 20 דקות הכנה

מצרכים:
5 שיני שום פרוסות
4 כפות שמן זית
2 כוסות של עגבניות מרוסקות
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
1 פלפל חריף קצוץ
3- 5 ביצים
כפית פפריקה מתוקה
100 גרם גבינת עיזים
50 גרם גבינה בולגרית קשה
3 כפות עלי בזיליקום
חצי כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

במחבת מניחים שמן זית, פלפל חריף ושום מטגנים כחצי דקה ומוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת הסוכר, המלח והפפריקה, מבשלים על אש נמוכה כ- 8 דקות, מוסיפים ביצים וכשהן מבושלות לדרגת העשייה המועדפת מכבים את האש ומיד מוסיפים את הגבינות, מקשטים בעלי בזיליקום ומעט פלפל שחור גרוס ומגישים.

 

 

מנות צד להמלצה לשולחן:

גבינה קשה עם טעם חריף או מעושן
ירקות חתוכים גס עם גבינה בולגרית או צפתית
לחם מחמצת משיפון עם אגוזים וחמוציות
גבינה צפתית פרוסה עם זיתים ירוקים מסביב
צנוניות ועגבניות שרי
חלב/קפה/מיץ

 

הפקה ומתכונאית: אינס שילת ינאי | צילום: אפיק גבאי | סטיילינג: מיה ליבנת הרוש