up למעלה

ריזוטו פקורינו כבשים ותרד טורקי

מאת השף ארז קומורובסקי

חומרים

2\1 ק"ג אורז ארבוריו שטוף ומיובש
150 גרם גבינת פקורינו כבשים מגורדת
3 כוסות ציר עוף חם (80 מעלות) או ציר ירקות
1 אגודת עלי תרד טורקי קצוצים דק בלי גבעולים
2\1 כוס יין לבן יבש
2-1 כוס שמן זית עדין
2 כפות עלי נענע קצוצים דק
מלח ים גס לפי הטעם
פלפל לבן גרוס גס לפי הטעם
1 בצל בינוני קצוץ דק
אופן ההכנה
בסיר עם תחתית עבה מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית.
מוסיפים את אורז הארבוריו לסיר ומערבבים בכף עץ עד שכל גרגירי האורז יצופו בשמן הזית.
להציף ביין הלבן ולהמשיך בבישול עד לרתיחה, תוך כדי ערבוב בכף העץ.
להנמיך את הלהבה ולהוסיף 2\1 כוס ציר עוף חם. מערבבים ומניחים לאורז לספוג את הנוזלים, מוסיפים עוד ציר עוף חם, מערבבים שוב וחוזר חלילה – עד שהאורז מתרכך ותיווצר טקסטורה רכה. משך התהליך כ-20 דקות לערך. מורידים מהאש.
מוסיפים את גבינת פקורינו הכבשים המגורדת, עלי התרד הקצוצים דק, עלי הנענע ומתבלים במלח ובפלפל לבן גרוס. טועמים ומתקנים במידת הצורך את המליחות ומגישים מיד.

אם רוצים, אפשר להוסיף קוביות חמאה קטנות בסוף הערבוב כדי שהריזוטו יהיה יותר עשיר בטעמו.