up למעלה

רול לבנה כבשים בפיתה דרוזית

מאת השף ארז קומורובסקי, טבח ואופה
חומרים
3 פיתות דרוזיות דקיקות
300 גרם לבנה כבשים סמיכה ואמיתית.
אגודת עלי אורוגולה שטופים, מיובשים, ומנוקים מהגבעולים הגדולים.
חצי כוס זיתים סורים דפוקים מגולענים.
1-2 פלפל חריף ירוק קצוץ דק.
2 אבוקדו בשלים.
6 כפות בצל ירוק קצוץ דק.
שליש כוס שמן זית סורי איכותי.
חצי לימון.
אופן ההכנה
לקלף את האבוקדו ולפרוס לפרוסות אורך דקות.
לטפטף מיץ לימון מעל פרוסות האבוקדו בכדי שלא ישחירו.
לפתוח את הפיתות על משטח עבודה נקי. לקפל לשניים ולגזור בעזרת מספריים את הקצוות המתעגלים, כך שיווצר מלבן מדוייק.
למרוח על כל שטח הפיתה שכבה דקה של לבנה כבשים.
לפזר לאורך המלבן במרכזו את פרוסות האבוקדו, לפזר את הפלפל החריף, הבצל הירוק הקצוץ והזיתים הדפוקים לאורך האבוקדו.
להניח עלי אורוגולה על כל שטח הפיתה המרוחהבלבנה הכבשים. לגלגל לרול מהודק, בדיוק כפי שמכינים סושי.
לחתוך לגלילונים באורך של 5-6 סנטימטרים.
להניח על מגש ולהגיש.