מאת השף ארז קומורובסקי, טבח ואופה, מטעם מועצת החלב
חומרים
1 חבילת פטוציני
1 אגודת עלי מנגולד צעירים
150 גר' קבינת קשקבל כבשים אמיתית
1.2 כוס שמן זית עדין
1 כוס שמנת מתוקה
פלפל לבן גרוס לפי טעם
1 בצל קצוץ
מלח ים גס לפי הטעם
חופן עלי בזיליקום טריים
3 כפות וודקה
אופן ההכנה
מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים. קוצצים את הגבעולים הלבנים דק ואת העלים גס.
מקפיצים במחבת גדולה את הבצל הקצוץ דק עם גבעולי המנגולד הקצוצים מספר דקות עד שאלו מתרככים . מוסיפים את פרוסות השום ומערבבים קלות ואחרי דקה מוסיפים את עלי המנגולד הירוקים. מאדים יחד עד שמתרכך לגמרי. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את השמנת המתוקה והוודקה ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שמסמיך.
בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן . מסננים את הפסטה המוכנה ומסיפים את הרוטב מעליה. מערבבים קלות ומגרדים מלמעלה את גבינת הקשקבל. מפזרים את עלי הבזיליקום הטריים ומגישים מיד.