up למעלה

ספגטי רוקפור כבשים וכרובית

מאת השף ארז קומורובסקי
חומרים
1 חבילה ספגטי
1 כרובית קטנה
1 בצל קצוץ דק
1 שקית שמנת מתוקה 32% שומן
100-150 גרם גבינת רוקפור כבשים חתוכה לקוביות קטנטנות
50 גרם חמאה
2+2 כפות שמן זית
2\1 כוס צנוברים קלויים
קורט פלפל לבן גרוס גס
מלח ים גס לפי הטעם
 
אופן ההכנה
מרתיחים מים עם מעט מלח ו-2 כפות שמן זית בסיר לבישול פסטה.
במחבת עם תחתית עבה מטגנים בחמאה ובשמן זית את הבצל הקצוץ מספר דקות עד שיזהיב קלות. מגרדים בינתיים את הכרובית על מגרדת עבה, ומוסיפים למחבת עם הבצל. מאדים תוך כדי ערבוב
בכף עץ.
מוסיפים את השמנת המתוקה ומתבלים במלח ובפלפל.
מוסיפים את רוקפור הכבשים.
בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים את הפסטה המבושלת ומערבבים אותה עם רוטב רוקפור הכבשים.
מפזרים מלמעלה צנוברים קלויים ומגישים מיד.